Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Δραστηριότητα Λέσχης Μάϊος - Σεπτέμβριος 2016

Μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Στρδο "Αντγου Γ. Κατσάνη" στη Ρεντίνα τελέστηκε όπως κάθε χρόνο  το ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας ΚΔ-ΑΛ.   Μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση καθώς επίσης και στο Μνημόσυνο του Τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας το πρωί της ίδιας μέρας. 

Την παραμονή του μνημοσύνου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη μας για εκπαίδευση στο χώρο του Ορεινού και δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη. 


Πρόγραμμα RECALL 

Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2016 μέλη της Λ.Ε.Δ.Φλώρινας παρακολούθησαν θεωρητική ενημέρωση και παρατήρηση πεδίου στα πλαίσια εκπαίδευσης του προγράμματος RECALL. Το πρόγραμμα Recall (Resilient Europian Communities Against Local Landslides/Ανθεκτικές Ευρωπαϊκές Κοινότητες σε Σχέση με τις Κατολισθήσεις) υλοποιείται από τη Π.Ε. Φλώρινας και σχετίζεται με την παρακολούθηση των κατολισθήσεων που λαμβάνουν χώρα στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Εισηγητές στην επιμόρφωση ήταν ο συντοπίτης μας καθηγητής σεισμολογίας κ. Θεόδωρος Τσάπανος και ο σεισμολόγος κ. Γεώργιος Δρακάτος. Τα μέλη της Λ.Ε.Δ.Φ. συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και αποστολή έχουν την παρακολούθηση και καταγραφή της πορείας των κατολισθήσεων στην περιοχή της περιφέρειας. 

Εκπαίδευση στο Πυροσβεστικό Όχημα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 η καθιερωμένη εκπαίδευση στο Πυροσβεστικό Όχημα του Δήμου Φλώρινας που επανδρώνουν μέλη της Λ.ΕΔ.Φ. στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας. 4ο Διεθνές Rally Greece Off Road 2016
Στους ορεινούς όγκους της Φλώρινας 2 έως 5 Ιουνίου 2016 υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το 4ο Διεθνές Rally Greece Off Road. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας διέθεσε και πάλι όλα τα μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) στη διάθεση της οργάνωσης και συνέδραμε στην  ασφάλεια - διάσωση και Α΄βοήθειες. 1ο Florina Trail Challenge

11 και 12 Ιουνίου 2016 συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στο 1ο Florina Trail Challenge. Τα μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) και σε αυτή τη διοργάνωση της πόλης μας ήταν πρόθημα να βοηθήσουν για την ασφάλεια των δρομέων. Θερμά συγχαρητήρια στον Αντιπρόεδρο μας Λάζαρο Τοσουνίδη για την συμμετοχή του στην διαδρομή arktos trail 31 km και την κατάκτηση της 2ης θέσης. 

Μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων 

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 στο μνημείο της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο των ηρώων καταδρομέων (ΛΟΚατζήδων) που έπεσαν υπέρ πατρίδος στις μάχες Βιτσίου, την περίοδο 1946-1949. Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), εκπρόσωποι Λεσχών Καταδρομέων και Πατριωτικών Οργανώσεων, φίλοι και συγγενείς των πεσόντων. 


Πρέσπες 2016

Τη ναυαγοσωστική κάλυψη της συναυλίας που έγινε στις 27 Αυγούστου 2016 στον Άγιο Αχίλλειο Φλώρινας στα πλαίσια των  εκδηλώσεων Πρέσπες 2016, ανέλαβε και  φέτος η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας. Εννιά μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.) εκ των οποίων τέσσερις ναυαγοσώστες, χρησιμοποιήθηκαν για την ασφαλή κίνηση  του πλήθους στην πεζογέφυρα και τη μετακίνηση με τις λέμβους του μηχανικού. Τη συναυλία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος.  3ο Florina Bike Challenge 11/09/2016 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Florina Bike Challenge στη Φλώρινα. Η Λ.Ε.Δ. Φλώρινας παρείχε υποστήριξη στον τομέα των Α΄Βοηθειών και σε αυτόν τον αγώνα.


4o Enduro & 3o Βορείου Ελλάδος

Οι δράσεις της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας για τη περίοδο Μάϊος έως Σεπτέμβριος 2016 τελειώνουν με τη συμμετοχή στον 4ο Αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro & 3o Αγώνα Πρωταθλήματος Enduro Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου