Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Δράσεις Εκδηλώσεις: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2020


Δράσεις Εκδηλώσεις: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2020 

Βασιλόπιτα Π.Ο.Ε.Δ.

  

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων. Εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμενων Φλώρινας  παραβρέθηκε στην Εκδήλωση.







Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 2020

Το 3ήμερο 17, 18 και 19 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών στον  Όλυμπο,  το «Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 2020». Συνολικά συμμετείχαν 59 Έφεδροι Καταδρομείς από 7 Λέσχες – μέλη της Π.Ο.Ε.Δ.. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας η οποία είχε αναλάβει και την εκπαίδευση συμμετείχε με πενταμελή αποστολή.

Ο καιρός φέτος δεν στάθηκε «σύμμαχος» μας για ορισμένα από τα αντικείμενα εκπαιδεύσεως αφού το χιόνι ήταν ελάχιστο. Έγινε τροποποίηση προγράμματος και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ανάβαση  μέχρι την κορυφή του Αγ. Αντωνίου στα 2.815μ (η 3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου). Το καταφύγιο Ανάγκης που υπάρχει εκεί, φιλοξένησε για λίγο τους συμμετέχοντες και στην συνέχεια άρχισε η κάθοδος προς τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.. Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2020 οι αποστολές αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά αναχώρησαν για τις πόλεις τους. 

 





Συνεργασία με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας 

Η Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων της Φλώρινας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,  στήριξε το πρόγραμμα  των  μελών  του Ομίλου «Εκπαιδεύοντας Μικρούς Διασώστες στις Φυσικές Καταστροφές», με την υλοποίηση  μιας μεσαίας κλίμακας άσκησης (επί χάρτου και επί πεδίου) από Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κινδύνων ενός σεισμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχει στην «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την Διασφάλιση των Κοινωνιών από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές - Joint Cross Border Cooperation for Securing Societies Against Natural and Man Made Disasters» - J-CROSS, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg GREECE – FYROM. 







https://ppf.edu.gr/activities/symmetohi-sto-eyropaiko-programma-koini-diasynoriaki-synergasia-gia-tin-diasfalisi-ton



Μνημόσυνο πεσόντων 12ης Φεβρουαρίου 1949 

"Μάχη της Φλωρίνης" 

Αντιπροσωπία  της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνου που  τελέστηκε στην μνήμη των πεσόντων αδερφών. 







Κηδεία στρατηγού Κατσάνη Γεωργίου  


(Άρθρο της kosmoslarissa.gr)

Με τιμές εν ενεργεία Στρατηγού, σε κλίμα συγκίνησης, έντονης συναισθηματικής φόρτισης και με καθυστέρηση 46 χρόνων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 η εξόδιος ακολουθία των οστών του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη στη γενέτειρά του, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Παρόντες ήταν ο ΥΦ.ΕΘ.Α. Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο Διοικητής του Γ'ΣΣ Αντιστράτηγος Κούτρας Κωνσταντίνος, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ. Αντιστράτηγος Λεοντάρης Ηλίας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας ΠΖ «ΣΜΥΡΝΗ» Υποστράτηγος Κολοκούρης Σάββας, Διοικητές Μονάδων Καταδρομών και Σχηματισμών Μονάδων του ΕΣ, ο Διοικητής του Χ Συντάγματος ΠΖ «ΡΟΥΠΕΛ» Συνταγματάρχης Αμασιαλίδης Κωνσταντίνος που είχε και την γενική εποπτεία της τελετής, Εθνοφύλακες του Τ.Ε. Σιδηροκάστρου, η Υφυπουργός Γεωργίας κ. Αραμπαζή Φωτεινή, οι Βουλευτές Σερρών κύριοι Χατζηβασιλείου Αναστάσιος, Λεονταρίδης Θεόφιλος, Μπούμπας Κωνσταντίνος και Αβραμάκης Ελευθέριος.

Παρόντες επίσης ο Πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτιος Δομουχτσίδης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Σερρών κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινωφελών Επιχειρήσεων, Πρόεδροι και Μέλη Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Μητροπολιτικής Ελλάδας, την Κύπρο, από την Αυστραλία και την Αμερική.

Αισθητή η παρουσία περίπου 50 Κύπριων Αδελφών και Συμπολεμιστών του Αντιστράτηγου Κατσάνη το 1974 από την 33ΜΚ.

Τιμές απέδωσε άγημα Καταδρομέων από την Δ΄ΜΚ και την Ε΄ΜΚ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ήταν παρούσα στην τελετή με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Συνταγματάρχη ε.α. κ. Δημήτριο Γεωργάκη, Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, Προέδρους και Μέλη Λεσχών από τις Λ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας, Φλώρινας. Όλες οι Λέσχες είχαν μαζί τους τις Σημαίες και τα λάβαρά τους.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας «ΣΜΥΡΝΗ» Υποστράτηγος Κολοκούρης Σάββας εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, για την οικογένεια του Ήρωα η κόρη του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, κ. Αγγελική Κατσάνη, εκπρόσωπος πολεμιστών της 33 ΜΚ. κ.α.

Μετά το τέλος της τελετής, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, συνοδεύσαμε την οστεοθήκη του Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη μέχρι το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Σιδηροκάστρου όπου έγινε και ο ενταφιασμός της.

Η γεμάτη συγκίνηση έκλεισε με την παράδοση στην σύζυγό του κ. Εριφύλη Κατσάνη, του Ξίφους του Ήρωα, της Κυπριακής και της Ελληνικής Σημαίας. Συμπολεμιστής του, έριξε χώμα από το σημείο που βρέθηκαν τα οστά του στην Κύπρο ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η Οικογένεια Κατσάνη, πρέπει να αισθάνεται Υπερηφάνεια και Τιμή.

Ο Κατσάνης, δεν δίστασε, δεν δείλιασε, αντιμετώπισε τον θάνατο όπως και τη ζωή κοιτώντας τον κατάματα. Δεν έκανε πίσω, αγωνίσθηκε μέχρι τέλους μπροστά εκεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου για τα ιδανικά και πιστεύω του. Και έπεσε στον Άγιο Ιλαρίωνα της Κύπρου το πρωινό της 21ης Ιουλίου 1974Υπέρ Πίστεως και Πατρίδας Υπερασπιζόμενος την Τιμή και την Αξιοπρέπεια του Έθνους των Ελλήνων.

ΕΓΙΝΕ ΘΡΥΛΛΟΣ !!!

Το όνομα Κατσάνη δαφνοστεφανωμένο, φωτεινός φάρος σε όλους Εμάς τους νεότερους θα μας θυμίζει ότι:

«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσι.».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΚΑΤΣΑΝΗ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ"













4/3/2020 
Παρουσίαση της Ε.Δ.Ο.Π.Α σε  μαθητές και φορείς του προγράμματος  Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg GREECE – FYROM

Η Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων της Φλώρινας σε συνέχεια της συνεργασίας με  το  1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας  έκανε μια παρουσίαση στους μαθητές/τριες μέλη του Ομίλου «Εκπαιδεύοντας Μικρούς Διασώστες στις Φυσικές Καταστροφές» με θέμα τους τομείς διάσωσης στους οποίους δραστηριοποιείται, τους  έδειξε  διασωστικό εξοπλισμό και ανέπτυξε τις αξίες του εθελοντισμού και τις κοινωνικής προσφοράς. Την ίδια ημέρα το απόγευμα έκανε ανάλογη παρουσίαση στους φορείς  που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την Διασφάλιση των Κοινωνιών από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές - Joint Cross Border Cooperation for Securing Societies Against Natural and Man Made Disasters» - J-CROSS, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg GREECE – FYROM και στη συνέχεια παρέλαβε διασωστικό εξοπλισμό που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος.





Κατάσβεση πυρκαγιάς περιοχή χωριού Κώττα  Φλώρινας 19.04.2020

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2020 μετά από κλήση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας  μέλη της Ε.Δ.Ο.Π.Α. συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε δύσβατη περιοχή του χωριού Κώττας της Φλώρινας. 








Σ.Τ.Ο.

Την Τρίτη 23   Ιουνίου 2020 η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε με εκπρόσωπό της στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών  την περίοδο του καλοκαιριού.



Πανελλήνιοi αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης 

Την Κυριακή 19/7/20  η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας  με μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών κάλυψε στον τομέα των  Α΄ βοηθειών τους Πανελλήνιους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης   που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Φλώρινας.

 





Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020  Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες αδερφούς στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο 1974

Εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνου που τελέστηκε στην μνήμη των αδερφών μας Κυπρίων και Ελλαδιτών αγωνιστών κατά την Τούρκικη εισβολή του 1974. 

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!


Παραλαβή Εξοπλισμού

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης παρέδωσε εξοπλισμό δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης στην Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Φλώρινας για την αμέριστη συμπαράσταση και την στήριξή του. Οι εθελοντές της  Λέσχη Ειδικών  Δυνάμεων Φλώρινας θα είναι ποιο αποτελεσματικοί στο έργο τους αλλά και ποιο ασφαλείς.








Καταδύσεις  – Ναυαγοσωστική 

Συντήρηση- Εκπαίδευση στις Καταδύσεις και Ναυαγοσωστική άρχισαν τα μέλη της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α.)της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας το Σάββατο 24 Αυγούστου αξιοποιώντας το νεοαποκτηθέντα καταδυτικό εξοπλισμό. 











Μνημόσυνο πεσόντων ΓΡΑΜΜΟΥ ΒΙΤΣΙ

Την Κυριακή 30 Αυγούστου  2020 τελέστηκε στην κορυφή του όρους Βίτσι το καθιερωμένο μνημόσυνο των χιλιάδων γενναίων ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, Αξιωματικών και οπλιτών, που έπεσαν για υπέρ Πατρίδος. Αντιπροσωπία  της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνου.




Μνημόσυνο  Κρυσταλλοπηγής

Σε μια σεμνή τελετή το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε στο τρίστρατο της Κρυσταλλοπηγής, μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων Καταδρομέων στις επιχειρήσεις Γράμμου – Βίτσι της περιόδου 1946 - 1949.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Φλώρινας κύριος Μούλελης Ηλίας ο οποίος εκπροσώπησε και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Καστοριάς κύριος Γιαννόπουλος Γεώργιος και  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φλώρινας κύριος Θεοδώρου Δημήτριος.
Το μνημόσυνο τέλεσε ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Κυριακάκης Ιωάννης, μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Φλώρινας και Έφεδρος Αλεξιπτωτιστής.
Τηρήθηκαν αυστηρά οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προστασία των παρευρισκόμενων και της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.



Σ.Ο.Π.Π.

Ο πρόεδρος της  Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας κ. Ηλίας Μούλελης παραβρέθηκε στη τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) με θέμα την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 το οποίο  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη  06/10/2020 στο διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας. Το συντονισμό επιμελήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων και Εθελοντικών Ομάδων.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου